Muhteşem Üçlü

Muhteşem Üçlü

Teşekkür Ederim… Özür Dilerim… Seni Seviyorum… Hayatınızı değiştirecek üçlüdür bu. Her biri içinizde inanılmaz bir enerjinin kaynağını barındırır. İçten bir şekilde kullandığınızda, özünüzde insanlığı yakalarsınız, insan olduğunuzu hissedersiniz.

Teşekkür Ederim… Özür Dilerim… Seni Seviyorum…

Hayatınızı değiştirecek üçlüdür bu. Her biri içinizde inanılmaz bir enerjinin kaynağını barındırır.

İçten bir şekilde kullandığınızda, özünüzde insanlığı yakalarsınız, insan olduğunuzu hissedersiniz. Tüm ilahi dinler tam olarak bu üçlemenin üzerine kurulmuşken bunların bize kazandırdıkları elbette göz ardı edilmez.

Etrafımızda gördüğümüz tüm güzelliklerin temelinde ve ruhun akılla buluştuğu noktada da bu muhteşem üçlü yer alır. Bu üçlü nasıl bir dev olduğunu anlamak, tüm yaşamımızı etkileyecek ve bizlere hayal bile edemeyeceğimiz şeyler sunacaktır.

Teşekkür Ederim

Hiç dilinizden eksik etmeyin. Size sunulanlar için herkese ve her şeye teşekkür edin.

Çöpünüzü her akşam toplamaya gelen çöpçüye teşekkür edin, gece size eşlik eden köpeğe teşekkür edin, yazı yazmanızı sağlayan kaleme teşekkür edin.

Teşekkür ettikçe herkesin ve her şeyin eşit olduğunu hatırlarsınız. Yaşamak için başkalarına da ihtiyaç duyduğunuz fikri, sizin kendinizi erişilmez dağlara çıkarmanıza engel olacaktır.

Teşekkür ettiğiniz herhangi bir kişiye ya da bir şeye onun değerli olduğunu hissettirirsiniz. Çöpçünüze teşekkür ettiğinizde sizi görünce gülümseyecektir, hiç tanımasanız da aranızda bir bağ oluşacaktır. Köpeğe yürekten teşekkür ettiğinizde hissedecektir samimiyetinizi, bir sonraki gece aynı sokak başında size eşlik etmek için bekleyecektir. Kaleminize teşekkür ettiğinizde ise onun değerli olduğunu siz hissedersiniz, daha titiz davranırsınız zarar görmemesi için.

Teşekkür edin karşılık beklemeden.

Özür Dilerim

Zayıflığınızı değil alçak gönüllülüğünüzü gösterir. İnsan olduğunuzu size ve çevrenizdekilere hatırlatır. Karşınızdakine değer verdiğinizi hissettirir. Ona değer veriyorsunuzdur ve yanlışlarınızın onu üzmesine üzülmüşsünüzdür.

Özür dileyerek yanlışınızın farkına varın, tekrarlamamaya çalışın ama yine yaparsanız üzülmeyin. Sadece düzeltmeye çalışın, belki uzun belki kısa bir süre sonra artık yanlışın doğrusunu yapmaya başlayacaksınız buna emin olun.

Yanlış yapmamış da olabilirsiniz ama sizin doğrularınızın karşı tarafın yanlışı olabileceğini de göz ardı etmeyin. Siz yine de özür dileyin ve onun düşüncelerine de önem verdiğinizi gösterin. Özür dilemekle küçülmezsiniz korkmayın.

Seni Seviyorum

Hiç hayatınızdan çıkarmayın. İki kelimedir ama hayatın sırrını içinde barındırır. Hislerin en güzeli, kelimelerin en özelidir sevmek.

Birçokları eskidiğini, değerini kaybettiğini düşünür bu iki kelimenin çok kullanıldıkça. Ama aldırmayın onlara, her tekrar edişinizde ilk söylediğinizdeki heyecanı içinizde hissedin.

“Seni Seviyorum” demek için sevgiliniz olmasını da beklemeyin. Herkese söyleyin.

O kişinin sizin için önemli olduğunu ona hissettirin. İçinizden bir anlık da olsa bir sevgi hissi geçse dahi “Seni Seviyorum” deyiverin.

İsterseniz neden sevdiğinizi de söyleyin ama sevmek için hiçbir zaman “için” gerekmediğini de aklınızdan çıkarmayın. Sevin koşulsuzca ve karşılıksızca.

Thank You, I’m Sorry, I Love You

Varlıklarına İnanın

Bu muhteşem üçlünün varlığına inanın. Ben inanıyorum…

Teşekkür etmekten, özür dilemekten, ve sevmekten asla vazgeçmeyeceğim. Bu üçlüye inandığım için hiçbir zaman pişman olmadım, çünkü her seferinde gerçekliklerine inanarak, varlıklarını içimde hissederek söyledim ve söylemeye de devam edeceğim.

İnsan Olmak

Engin Geçtan “İnsan Olmak” adlı kitabında der ki:

Yirminci yüzyılın ilk yarısında, toplum normlarına uyma oranının normalliği, bu kurallardan sapma oranının ise normaldışını belirlediği görüşü oldukça egemendi.

Ancak İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra, toplumların da bazen hasta olabileceğinin fark edilmesi üzerine bu görüş geçerliğini önemli ölçüde yitirmiştir.

Hasta toplum, bünyesindeki normal bir davranışı normaldışı olarak yorumlayabilen toplumdur.

Hiçbir zaman hasta toplumumuzun bir ferdi olmak istemedim, hastalığın bulaşmasına dışlanma pahasına karşı koydum. Gücümün tükendiği yerler oldu, bazen köşeme çekilip savaşımdan vazgeçme düşüncesi geçti aklımdan. Vazgeçmekten vazgeçtim ama yılmadım devam ettim, devam da edeceğim.

Teşekkür ettim çok çok, yine edeceğim. Karşılık beklemeden teşekkür edeceğim, görev edinilen şeyler için bile teşekkür edeceğim. Değerleri korumak için teşekkür etmeye durmadan devam edeceğim.

Özür diledim binlerce kez, yine dileyeceğim. Suç bende olmasa dahi özür dileyeceğim, belki bir hata yapmışımdır diye. Barışı korumak için özür dileyeceğim.

Sevdim bir çok kez, seveceğim de. Tüm yanlış anlaşılmalara rağmen, tüm sevgisizliklere karşı sevmeye ve bunu ifade etmeye devam edeceğim. İnsanlığımı kaybetmemek için seveceğim korkmadan.

Ey Okuyucu!
Teşekkür Ederim Benim İçin Tüm Yaptıkların ve Yapmadıkların İçin,
Özür Dilerim Bir Şekilde Seni Kırdıysam ve Üzdüysem Eğer,
Ve Seni Seviyorum, sevmenin en güzel şey olduğunu bilerek…

comments powered by Disqus